Отворање на две фото-документарни изложби со наслов „Холокауст -уништување, ослободување, спасување“ и „Опсадата на Ленинград“

На 28.03.2019 (четврток) во Меморијалниот центар на холакауст на Евреите од Македонија, а во соработка со Амбасадата на Руската Федерација во Република Северна Македонија ќе бидат отворени две фото-документарни изложби со наслов „Холокауст -уништување, ослободување, спасување“ и „Опсадата на Ленинград“. На отворањето на изложбите ќе се обратат директорот на Меморијалниот центар на холкауст на Евреите од Македонија -Горан Садикаријо и н.е. Амбасадорот на Русија во Македонија Сергеј Баздникин. Отворањето е планирано во 19.30 часот.

55451723_2194977320580944_4367830424039194624_o.jpg