Отворена изложбата „ДОБРИТЕ САМАРИЈАНИ ОД МАРКОВА“

На 17 март 2016 година во просториите на Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија беше отворена изложбата „ДОБРИТЕ САМАРИЈАНИ ОД МАРКОВА“. Отварањето на изложбата и можноста да ја види пошироката јавност беше во организација на Амбасадата на Република Полска во Република Македонија и Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија.