Повелба и Почесен медал доделени на Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија

По повод 70-годишнината од завршувањето на Втората светска војна рускиот организационен комитет „Победа“ на чие чело е Владимир Путин на Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија свечено му додели Повелба за одржување на сеќавањето за борбата против наци-фашизмот.

Покрај плакетата Рускиот амбасадор Н.Е. Олег Шчербак додели и Почесен медал „70 години од Победата во Големата Татковинска војна 1941-1945 година“ а потоа беше отворена и изложбата „Патот на Црвената Армија од границите на СССР до Берлин 1944-1945“. Настанот се одржа во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија на 22 јуни 2015 година.