публикации

Евреите од Монастир, Македонија

Албохер, Шломо

Ти веруваш: осум погледи за холокаустот на Балканот

Коен, Леа

Движењето на отпорот и Евреите од Македонија

Колономос, Жамила Анџела

Плима и слом: од историјата на Евреите во Вардарска Македонија

Лебл, Жени

Македонските Евреи во османлските пописи од XVI и од XIX век

Ѓоргиев, Драги

Да не се заборави

Миркуловска (Крањец), Бистрица

Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.
Донирајте за да продолжиме со успешната работа на Фондот
и на Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите во Македонија...

Посета на Меморијалниот центар

работно време

Понеделник - Петок
08:30 - 16:30

поставки

Rememberance room &
Treblinka

билети

Групни тури
со водич

виртуелна тура