публикации

Евреите од Монастир, Македонија

Албохер, Шломо

Ти веруваш: осум погледи за холокаустот на Балканот

Коен, Леа

Движењето на отпорот и Евреите од Македонија

Колономос, Жамила Анџела

Плима и слом: од историјата на Евреите во Вардарска Македонија

Лебл, Жени

Македонските Евреи во османлските пописи од XVI и од XIX век

Ѓоргиев, Драги

Да не се заборави

Миркуловска (Крањец), Бистрица

Мишлоах Манот

Гита Калдерон

Македонска хроника: Приказната за Сефардските Евреи на Балканот

Мајкл Беренбаум, Марк Коен, Џејн С.Гербер, Михаил Хелд, Ицак Меис, Елиезер Папо, Едвард Серота

Евреите во Македонија за време на Втората светска војна

Мајкл Беренбаум

СТРУМА, една приспивна во темнината

Хакан Акдоган

Учителот и соговорниците

Папо Елиезер

Прирачник за биоетиката и холокаустот

Теса Челуш, Џефри Брамер

Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.
Донирајте за да продолжиме со успешната работа на Фондот
и на Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите во Македонија...

Посета на Меморијалниот центар

работно време

Понеделник - Петок
08:30 - 16:30

поставки

Rememberance room &
Treblinka

билети

Групни тури
со водич

виртуелна тура