Заврши ликовниот конкурс на тема „Нивното детство во логор“


Жирито во состав:
Ема Ќука, ликовен педагог
Александар Стефановски, ликовен педагог
Захарија Спасиќ, ликовен педагог
Од 88 пристигнати ликовни творби, избра три најдобри:
ПРВО МЕСТО
Мартин Николовски IX/4 одд, ООУ”Љубен Лапе”-Скопје,
Ментор: Сузана Михајловска
ВТОРО МЕСТО
Сара Гигова, ООУ “Димират Влахов” Штип,
Ментор: Дејан Марков
ТРЕТО МЕСТО
Илина Талеска IX одд, IPS Macedonia-Skopje,
Ментор: Марга Масевска
На наградените ученици и нивните ментори им честитаме, а на сите останати учесници им благодариме за учеството, трудот и креативноста.
Наградите ќе бидат врачени на отворањето на изложбата на 7.5.2024 година
Сите учесници и ментори ќе добијат благодарници за учеството.

Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN