Дневникот на Ана Франк


Автор: Виктор Габер

Издавач: Фонд на холокаусот на Евреите од Македонија

Година: 2019

Јазик: македонски

ISBN: 978-608-221-417-7

Број на страни: 64

Оваа култна книга е наменета за учениците во предметна настава. За да ја доближиме приказната на девојчето Ана Франк, учениците од гимназијата „Орце Николов“ во Скопје, заедно со нивниот професор по македонски јазик и летература направија преработка на содржината (ја поедноставија). Со тоа дневникот го доближивме и до најмладата читателска публика, учениците од оделенска настава. Книгата има и илустрации инспирирани од текстот, создадени од ученици.


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN