Збирка раскази од литературниот конкурс „Раскажувам фотографија“


Збирката раскази од литературниот конкурс „Раскажувам фотографија“ 2020 е финализација на проектот - литературен конкурс за краток расказ посветен на мотиви од предвоениот живот и страдањето на македонските Евреи.
На конкурсот пристигнаа 138 литературни творби, а во збирката се поместени вкупно 36 издржани раскази кои ќе го збогатат квалитетниот книжевен материјал на нашата фондација.


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN