ПРОЕКТ НА РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО ЗА ОДБРАНА


Големиот проект на Централниот музеј на руските вооружени сили ќе обедини десетици милиони фотографии на воени ветерани и вработени во одбрамбени компании, партизани и жители на опколениот Ленинград, вработени во културни институции и воени дописници на сите кои несебично се бореле и работеле во непостојаните години на Големата патриотска војна, бранејќи ја родната земја од фашистичките орди. Сите материјали и фотографии собрани на порталот ќе бидат вклучени во мултимедијалната галерија «Memory Road», во која се вклучени уникатни експонати од депото на Централниот музеј на вооружените сили, кои за прв пат ќе бидат прикажани пред јавноста. Мултимедијалниот музеј ќе биде изграден на територијата на Главниот храм на руските вооружени сили ( Main Temple of the Russian Armed Forces ) за да се одбележи 75-годишнината од Големата победа. Секој кој сака може да учествува За да може фотографиите и податоците за учесниците во Големата патриотска војна да бидат вклучени во изложбата на Музејот, треба само да испратите информативни материјали за нив на веб-страницата http://foto.pamyat-naroda.ru/ За да го сторите тоа, треба да пополните минимум податоци во формуларот на страницата: презиме, име, име, патроним, година или точен датум на раѓање и фотографија на учесникот на Големата патриотска војна. Сите овие информации ќе бидат поврзани со веќе достапни податоци во базите на податоци на Министерството за одбрана на Русија. На овој начин, корисникот ќе добие електронска пошта со целосниот список и сите документи кои се прикачени на него. По проверка и спојување на сите документи, корисникот ќе добие е-пошта со линк до целосната евиденција со сите документи што се приложени на неа.

http://doroga.mil.ru/en/index.html?fbclid=IwAR0eOkj9AqnmLO9CxLrkmkSAa3KNSQtil_LUsNlTAK3dQFGrvd1fqXzaSko


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN