На Меѓународниот ден на музеите врачени наградите од проектот „Холокаустот низ призмата на детските очи“


Меѓународниот ден на музеите, 18 Мај е востановен од Меѓународниот совет на музеите (ИКОМ) во 1977, со цел да се насочи вниманието на јавноста за важноста на улогата на музеите во современите општества. Годинашната тема „Моќта на музеите“ ја поврзавме со образовната компонента на музеите и ги наградивме најдобрите литературни творби и дигитални содржини од училишниот проект „Холокаустот низ призмата на детските очи“ на Фондот на холокаустот и Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија.


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN