Изложбата “Мазал Тов“ – Еврејските свадби во Македонија меѓу двете светски војни гостува во Битола


Во свечената сала на Офицерски дом во Битола беше отворена изложбата “Мазал Тов“ – Еврејските свадби во Македонија меѓу двете светски војни низ фотографии, документи и предмети. За изложбата која се состои од фотографии, оригинални документи и предмети кои биле составен дел од свадбената церемонија на Евреите од Македонија, зборуваше директорката на КИЦ Битола, Лили Бошевска. Изложбата ја отвори  м-р Жаклина Мучева, авторка на изложбата и раководителка на Секторот за едукација при Меморијалниот центар на холокаусотот на Евреите од Македонија.


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN