Фениксот на непокорот


Цена: 250,00 ден

Автор: Виктор Габер

Издавач: Фонд на холокаусот на Евреите од Македонија

Година на издавање: 2019

ISBN: 978-608-4713-12-8

Jазик: македонски

Број на страни:  191

Во книгата авторот го опфаќа периодот од населувањето на Евреите на Балканот, распадот на Отоманската Империја и еврејското прашање во Македонија, преку холокаустот и победата над фашизмот, за да потоа се фокусира на повоеното организирање на Евреите со посебен акцент на обработка на ликот на првиот претседател на повоената Еврејска општина - Ѓорѓи Блајер. Како завршница на трудот на Виктор Габер е последното поглавје во кое е обработена улогата на Еврејската заедница во македонското општество со што се копмлетира целосната слика за судбината на опустошената заедница и нејзиното повторно возобновување.


Достава на пакет до 1 кгр со ДДВ ќе ве чини 120 ден. Плаќањето е при прием на пратката.
За повеќе информации контактирајте не’ на телефонскиот број +389 75 259 384
или на емаил info@holocaustfund.org.mk


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN