Плима и слом: од историјата на Евреите во Вардарска Македонија


Цена: 350,00 ден

Автор: Лебл, Жени

Издавач: Фонд на холокаусот на Евреите од Македонија

Година на издавање: 2013

ISBN: 978-608-65129-6-5

Jазик: македонски

Број на страни: 462

„Плима и слом“ е првата книга на авторот Жени Лебл во која зборува за историјата на Евреите во Вардарска Македонија. Опфаќајќи ги подробно градовите и заедниците во Македонија, природните непогоди и несреќи предизвикани од човекот, земјоделството и занаетчиството, како и семејниот и верскиот живот, традицијата и културата која ја негувале Евреите во Македонија, оваа публикација дава приказ за животот низ вековите во мирните и убави времиња на соживот, како и во периодите на војни, уништувања и холокаустот како мрачен дел од историјата.


Достава на пакет до 1 кгр со ДДВ ќе ве чини 120 ден. Плаќањето е при прием на пратката.
За повеќе информации контактирајте не’ на телефонскиот број +389 75 259 384
или на емаил info@holocaustfund.org.mk


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN