Македонските Евреи во Османлиските Пописи


Цена: 120,00 ден

Наслов: Македонските Евреи во османлските пописи од XVI и од XIX век ( Битола, Скопје, Штип, Струмица и Кратово)

Автор: Ѓоргиев, Драги

Издавач: Фонд на холокаусот на Евреите од Македонија

Година на издавање: 2014

ISBN: 978-608-4713-03-6

Jазик: македонски

Број на страни:  189

Книгата „Македонските Евреи во османлските пописи од XVI и од XIX век“ претставува хронолошки попис на Македонските Евреи, од нивното доселување во Македонија за време на Османлиската Империја. Османлиските дефтери за пописите најмногу содржат економкси податоци: број на членови на едно семејство, татковото име, името на домаќинот, занаетот со кој се занимавал, имотот кој го поседувал и данокот кој го плаќале кон државата.


Достава на пакет до 1 кгр со ДДВ ќе ве чини 120 ден. Плаќањето е при прием на пратката.
За повеќе информации контактирајте не’ на телефонскиот број +389 75 259 384
или на емаил info@holocaustfund.org.mk


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN