Македонска Хроника


Цена: 250,00 ден

Уредник: Меис, Ицак

Издавач: Фонд на холокаусот на Евреите од Македонија

Година на издавање: 2011

ISBN: 978-608-65129-2-7

Jазик: македонски и англиски

Број на страни: 144

„Македонска хроника - Приказната за Сефардските Евреи на Балканот“ ја опфаќа историјата, културата и традицијата на сефардските Евреи почнувајќи од нивното протерување од Иберискиот Полуостров во 15 век и насеување во Османлиската Империја. Опфаќајки го семејниот и верскиот живот на Евреите на овие простори, животот на еврејските општини, јазикот и културата, нивното учество во општествениот живот и современото образование создава слика за тоа како живееле Сефардските Евреи овде. Вториот дел е посветен на најтемниот дел од историјата на Евреите во 19 век, холокаустот во кој беа уништени 7144 македонски Евреи во логорот на смртта Треблинка.


Достава на пакет до 1 кгр со ДДВ ќе ве чини 120 ден. Плаќањето е при прием на пратката.
За повеќе информации контактирајте не’ на телефонскиот број +389 75 259 384
или на емаил info@holocaustfund.org.mk


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN