Евреите од Монастир, Македонија


Цена: 300,00 ден

Наслов: Евреите од Монастир, Македонија

Автор: Албохер, Шломо

Издавач: Фонд на холокаусот на Евреите од Македонија

Година на издавање: 2010

ISBN: 978-608-65129-0-3

Jазик: македонски и англиски

Број на страни:  297

Шломо Албохер ја покрива Османлиската ера, посебно периодот од 450 години по протерувањето на Евреите од Португалија и Шпанија. Авторот покажа не само огромно познавање и способност за научна работа, туку исто така и големо сочувство со заедниците на кои припаѓале неговите родители. Ова особено е потенцирано во двете централни сфери од животот на заедницата: ционизмот и холокаустот.


Достава на пакет до 1 кгр со ДДВ ќе ве чини 120 ден. Плаќањето е при прием на пратката.
За повеќе информации контактирајте не’ на телефонскиот број +389 75 259 384
или на емаил info@holocaustfund.org.mk


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN