Движењето на отпорот и Евреите од Македонија


Цена: 300,00 ден

Автор: Колономос, Жамила Анџела

Издавач: Фонд на холокаусот на Евреите од Македонија

Година на издавање: 2013

ISBN: 978-608-65129-7-2

Jазик: македонски и англиски

Број на страни: 173

Публикацијата „Движењето на отпорот и Евреите од Македонија“ е напишана од Жамила Колономос  и претставува еден вид на сведоштво и пишан траг за движењето на отпорот за време на Втората светска војна. Во книгата Колономс ги наведува имињата на Евреите кои биле дел од партизанските одреди како и нивното делување и приликите со кои се соочувале во партизани. 


Достава на пакет до 1 кгр со ДДВ ќе ве чини 120 ден. Плаќањето е при прием на пратката.
За повеќе информации контактирајте не’ на телефонскиот број +389 75 259 384
или на емаил info@holocaustfund.org.mk


Секоја помош од Ваша страна е повеќе од добредојдена.

Донирајте за да продолжиме со успешната работа и едукација

MK EN